En løbecykel fra Puky giver timevis af sjov

En løbecykel fra Puky giver timevis af sjov

Løbecykler er geniale – så kort og præcist kan det siges. Hvis det ikke er nok, kan du her i artiklen læse mere om, hvorfor en Puky løbecykel er helt fantastisk til dit barn – både som legetøj og et redskab til læring.

”Hvis bare jeg havde haft sådan en som barn,” har jeg ofte tænkt, når min søn har racet afsted på sin Puky løbecykel. Ikke nok med at det ser vildt sjovt ud, så træner det ham også, så han er klar til at køre på en rigtig cykel, når han en gang bliver stor nok.

Jeg ved ikke, om løbecykler ikke fandtes, da jeg var lille. Jeg måtte i hvert fald nøjes med en blå, rød og gul scooter i plastik, som godt nok også holdt mig underholdt, men som ikke på samme måde udfordrede min motoriske formåen.

Den altoverskyggende årsag til min begejstring er nemlig, at barnet træner sin balance, når han/hun triller rundt på fortovet eller i indkørslen.

En Puky løbescykel forbereder dit barn på den rigtige cykel

Selvom det ikke er noget dårligt minde, da jeg som helt lille skulle lære at cykle og derfor havde far løbende efter mig. Med et kosteskaft sat fast på cyklen forsøgte han at holde mig oprejst på cyklen, så jeg ikke styrtede og fik en skidt oplevelse.

Jeg havde egentlig masser af erfaring med at cykle, men det var med støttehjul, som ikke gjorde meget for at forbedre min balance i en sådan grad, at jeg mestrede en rigtig tohjulet jernhest.

Jeg er ikke i tvivl om, at min søn får styr på cyklen på rekordtid. Faktisk tror jeg ikke, at der bliver behov for mig løbende efter ham med kosteskaftet. Han har kørt så meget på sin Puky løbecykel, hvor det er ham selv, der holder balancen, at det med sikkerhed bliver en smal sag at holde balancen på en rigtig cykel.

Vi ender simpelthen med at springe støttehjuls-fasen over – alt sammen fordi han har trænet og haft det sjovt med sin løbecykel fra Puky. Genialt!

Fås i alle størrelser

Når jeg taler om Puky løbecykler, er det primært én bestemt model jeg refererer til. Den har to hjul, et styr og en saddel. Med undtagelse af de manglende pedaler, er den altså som en almindelig cykel.

Det er dog også værd at nævne, at løbecyklen fås i en mindre udgave, som er målrettet de mindste. Denne har 4 hjul i stedet for 2 og kræver derfor ikke, at barnet har styr på balancen.

Senere, når min dreng bliver for stor til sin nuværende løbecykel, kan han gå en størrelse op og blandt andet stifte bekendtskab med støttefod og bremser.