You are currently viewing Hjælp til valg af trampolin

Hjælp til valg af trampolin

Sommeren er på vej og lokker til aktiviteter udendørs. Er man så heldig, at bo i hus med have, er det oplagt, at investere i en trampolin. Både små og stor synes, at der sjovt, at hoppe i trampolin.

Aktiv leg er sundt for store som små. Herudover er der en masse sundhedsmæssige fordele forbundet med aktiviteten. Ryg og lænd trænes, det er godt for motorikken, knogler, led og muskler styrkes. Så har I plads til en trampolin, er det oplagt, at at investere i en trampolin, så er såvel sommerleg som muligheden for motion sikret.

 Når I overvejer, at investere i en trampolin, er der især én vigtig ting, som I skal forholde jer til, inden I går ud og køber. Nemlig hvilken type trampolin, I skal vælge. Her får I hjælp til valg af trampolin.

Nedgravet trampolin eller almindelig trampolin?

Der findes to typer trampolin, som er særligt populære. Den nedgravede trampolin og trampolin på ben. Der er mange fordele forbundet med at vælge en nedgravet trampolin. Udover at få en trampolin, som er mindre iøjnefaldende, får I også en mere sikker trampolin.

Børnene kan hoppe løs, uden at der er fare for et langt fald højt oppefra. Ligesom det også er nemmere at komme op på trampolinen. Du slipper desuden også for at klippe græs under trampolinen, der derudover er stormsikker og derfor ikke letter, når efterårets storme kommer. 

Den almindelige trampolin på ben er dog for mange et klassisk valg. Den er nem at flytte rundt med, hvilket gør, at man altid kan komme til at klippe græsset under den. Du slipper desuden for det helt store nedgravningsarbejde, og i forhold til sikkerheden findes der et bredt udvalg af udstyr til trampoliner med ben. 

Når I har købt en trampolin

Når I har fået jeres nye trampolin hjem i haven, er det en god idé at sætte sig ind i sikkerheden, når man hopper på trampolin. Selvom det måske for nogle er mindre sjovt at hoppe alene på trampolinen, skal man helst kun hoppe en ad gangen. Brug sikkerhedsnet og undgå saltomortaler og vild leg. Når legen løber af sporet og måske bliver lidt for voldsom, er det en god sikkerhed at have. 

Selvom der ikke er regler for, hvor i haven man må sætte sin trampolin, så undgå alligevel at stille den op lige ved siden af naboens hæk. Naboen vil måske helst nyde sin have i fred og ro uden støj fra legende børn. Det kan derfor anbefales at tage en snak med naboen, inden trampolinen flytter ind, og i fælles enighed aftale, hvornår I kan hoppe og lege, og hvornår der skal være fred og ro, så alle kan nyde udelivet her til sommer.