4 sjove vandlege for både børn og voksne

4 sjove vandlege for både børn og voksne

Er du vild med vand, og vil du også beskrive dine børn som værende nogle rigtige vandhunde? Så bør du omfavne den glæde og gøre mere ud af den.

Det er nemlig sundt at være i vandet, svømme og tumle rundt, og derfor er det noget, der bør gøres mere ud af, når interessen er der – især når det gælder dine børn, for de kan hurtigt komme til at løbere videre til deres mange skærme og dermed glemme alt om herlighederne i vandet.

Og netop derfor får du herunder 4 forslag til sjove vandlege for både børn og voksne.

1. Lade dine børn skabe deres egne lege

For det første bør du blive en habil bruger af den lokale svømmehal. Ofte er det muligt at anskaffe sig et sæsonkort, således det også er muligt for dine børn at tage ned og tumle rundt i vandet uden dig.

Der er nemlig altid livreddere til stede, der holder øje, og derfor bør du ikke være bekymret.

Og dine børn vil helt sikker her opfinde deres egne lege ud fra de mange muligheder med blandt andet redskaber, der er at finde i svømmehallen. Derfor bør du ikke gøre mere end at sørge for muligheden.

2. Intet motiverer som en god konkurrence

For det andet er det også vigtigt, at du selv tager med i svømmehallen i ny og næ.

Det er nemlig også en god mulighed for jer som familie til at nyde noget tid sammen og være sociale på en helt anden måde, end I er vante til hjemme i stuen.

Og så er det din fornemmeste opgave at holde gejsten oppe. Det kan du blandt andet gøre ved at lave svømmekonkurrencer, hvor det handler om at kunne svømme hurtigst fra den ene ende af svømmehallen til den anden. Der er nemlig ikke noget, der motiverer som en god konkurrence.

3. Gør dine børn trygge under vandet

For det tredje handler det også om, at dine børn skal være trygge i vandet, og derfor skal de ikke bare være gode til at svømme.

Gør det derfor også til noget specielt at dykke for eksempel ved at bruge de mange forskellige redskaber, der kan synke til bunden.

Når først de ligger på bunden, handler det for dine børn om at tage deres svømmebriller på og dykke end for at samle dem op.

På den måde bliver de mere fortrolige med vandet og det at dykke, som er noget, der er svært for mange børn.

4. Skab tryghed i vandet med forskellige svømmetag

Sidst men ikke mindst bør du træne dine børn i de forskellige måder at svømme på. Derfor bør du gøre det til en leg at kunne svømme på så mange forskellige måder som muligt.

Det er noget, der er særligt gavnligt, idet det sikrer, at dine børn bliver mere habile i vandet, og at de kan svømme uanset, hvilken situation som de befinder sig i. Det skaber også en høj grad af tryghed for dig som forælder.

Find ideer til andre sjove aktiviteter lige her.